<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Van chaos naar controle: Hoe geïntegreerde software je jaarrekeningproces verbetert

Arjan van Beek | 9 september 2024
Yuki en Visionplanner

Herken je dit? Je bent uren bezig met het overzetten van gegevens uit je boekhoudprogramma naar je jaarrekeningsoftware. En dan blijkt er toch nog een foutje in te zitten. Frustrerend, tijdrovend en inefficiënt. Voor veel accountants- en administratiekantoren is dit de dagelijkse realiteit. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Werken met losse applicaties voor boekhouding en jaarrekeningen zorgt voor een hoop hoofdbrekens. Je moet constant schakelen tussen programma's, gegevens handmatig overtypen en steeds opnieuw controleren of alles klopt. Dit kost niet alleen veel tijd, maar vergroot ook de kans op fouten.

Veel kantoren zijn zich nog niet bewust van de mogelijkheden die online jaarrekeningsoftware biedt, laat staan van de voordelen van een koppeling met geautomatiseerde boekhoudsoftware. Ze blijven vasthouden aan vertrouwde, maar inefficiënte werkwijzen.

De valkuilen van CSV-imports en auditfiles

Misschien gebruik je al wel een vorm van gegevensoverdracht, zoals het importeren van een csv-bestand of auditfile in je jaarrekeningsoftware. Hoewel dit een stap in de goede richting is, kleven er nog steeds nadelen aan:

  • Je moet nog steeds handmatig bestanden exporteren en importeren;
  • De gegevens zijn niet realtime en kunnen al verouderd zijn op het moment van importeren;
  • Er is geen continue synchronisatie, waardoor je alsnog handmatige aanpassingen moet doen.

De oplossing: geïntegreerde systemen

Stel je eens voor: een systeem waarbij je boekhouding en jaarrekening naadloos op elkaar aansluiten. Waar gegevens automatisch worden gesynchroniseerd en je altijd werkt met de meest actuele cijfers. Dit is geen toekomstmuziek, maar realiteit met de koppeling tussen Yuki en Visionplanner.

Voordelen van de Yuki-Visionplanner integratie

  1. Automatische gegevensoverdracht
    Met Yuki als je boekhoudplatform zie je de impact van elke geüploade bon of factuur direct verschijnen in je financiële overzicht. Deze realtime data wordt automatisch overgezet naar Visionplanner. Geen handmatig gekopieer meer!
  2. Realtime inzicht 
    Je hebt continu zicht op de actuele cijfers. Hierdoor kun je het hele jaar door aan je jaarrekeningen werken, in plaats van alles uit te stellen tot het laatste moment.
  3. Gestructureerde workflow 
    De Kwaliteitsmonitor in Yuki controleert of je administraties compleet en up-to-date zijn: dit zorgt ervoor dat je cijfers altijd samenstelwaardig zijn. Visionplanner leidt je stap voor stap door het samenstelproces. Dit zorgt voor consistentie en helpt bij het naleven van wet- en regelgeving.
  4. Digitale audit trail 
    Alle transacties zijn direct te herleiden. Dit versnelt niet alleen het jaarrekeningproces, maar maakt ook je werk als accountant een stuk eenvoudiger.
  5. Meer tijd voor analyse 
    Door de automatisering van routinetaken komt er tijd vrij voor waardevolle analyses en het adviseren van je klanten.

Hoe koppel je Yuki aan Visionplanner?

Het koppelen van Yuki en Visionplanner is eenvoudig en bestaat uit 4 simpele stappen:

  1. Inloggen op beide platforms 
    Zorg ervoor dat je toegang hebt tot zowel je Yuki- als Visionplanner-account.
  2. API-sleutels genereren 
    In Yuki kun je een API-sleutel genereren die je nodig hebt om de koppeling te maken.
  3. API-sleutel invoeren in Visionplanner 
    Ga naar de instellingen van Visionplanner en voer eenmalig de API-sleutel in om de koppeling te activeren.
  4. Gegevens synchroniseren 
    Zodra de koppeling actief is, worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd tussen beide systemen.

Van hoofdpijn naar efficiëntie

Door te investeren in geïntegreerde systemen zoals Yuki en Visionplanner, transformeer je het jaarrekeningproces van een jaarlijks hoofdpijndossier naar een efficiënt en waardevol onderdeel van je dienstverlening. Je bespaart niet alleen tijd, maar verhoogt ook de kwaliteit en betrouwbaarheid van je financiële rapportages.

Meld je aan voor het webinar

Ben je benieuwd hoe jouw kantoor kan profiteren van een gestroomlijnd jaarrekeningproces? Schrijf je dan nu in voor ons webinar: In één klik van actuele cijfers naar een complete jaarrekening op 10 oktober van 10.00 - 10.30 uur. Hierin laten we je zien hoe de koppeling tussen Yuki en Visionplanner in de praktijk werkt en welke voordelen dit voor jouw kantoor kan opleveren. Raethuis Accountants werkt ermee en Onijdes Wijma en Richard Scheper delen hun ervaringen

Maak net als Raethuis Accountants de stap naar een efficiënter jaarrekeningproces en ontdek hoe je meer waarde kunt toevoegen voor je klanten. Meld je aan voor het webinar en laat je inspireren door de mogelijkheden van geïntegreerde financiële software.