<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waarom TUUUR transformeerde om het verhaal achter de cijfers te onthullen

Tom Modderkolk | 12 september 2024
Waarom TUUUR transformeerde om het verhaal achter de cijfers te onthullen

Melanie van Bekkum, eigenaar van financieel- en fiscaal advieskantoor TUUUR, heeft haar bedrijf omgevormd tot een betrokken adviesbureau. Samen met Maurice Lander van het Sparrer Instituut heeft ze een succesvolle transitie doorgemaakt, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke aandacht en klantbetrokkenheid.

Melanie plaatst de ondernemer centraal en richt alles in om hem optimaal te ondersteunen. Ze riep de hulp in van Maurice Lander vanwege zijn expertise en vernieuwende kijk op bedrijfsadvies. "Maurice heeft ons geholpen verder te kijken dan de cijfers; het gaat om het verhaal erachter," zegt Melanie. "Als accountants is het essentieel dat we begrijpen wat achter de cijfers schuilt. Zo helpen wij ondernemers bij het nemen van beslissingen op basis van actuele cijfers, waardoor ze tijdens het boekjaar kunnen profiteren van belastingvoordelen en gericht kunnen sturen op investeringen. Zo komen ze nooit voor financiële verrassingen te staan."

Maurice voegt daaraan toe: "Veel accountants blijven binnen hun afgebakende taken, maar die verouderen snel. We moeten verschuiven van taakgericht naar mensgericht werken. Dat dwingt ons uit onze comfortzone en stelt ons in staat de ondernemer echt te ontmoeten en te begrijpen. Zo leer je het verhaal achter de cijfers kennen."

Het belang van klantbetrokkenheid

Een van de pijlers van TUUUR’s transformatie is klantbetrokkenheid. "De klant moet leidend zijn en de cijfers begrijpen," stelt Melanie. TUUUR voert daarom persoonlijke gesprekken over zowel de onderneming als de drijfveren en doelen van de ondernemer. "Ik vraag bijvoorbeeld waarom ze zijn gaan ondernemen, wat hun visie is en hoe het met hen gaat. Deze gesprekken leveren waardevolle inzichten op," aldus Melanie.

Haar filosofie leidde tot de keuze voor Visionplanner, waarmee snel en efficiënt rapportages kunnen worden opgesteld. "Voor grote klanten met meerdere BV's is Visionplanner ideaal. Het bespaart tijd en voorkomt fouten," legt Melanie uit. Door integratie met systemen als Radar (CRM) en Snelstart (boekhouding en belastingaangiftes) sluiten alle gegevens naadloos op elkaar aan.

Tussentijdse rapportages

Visionplanner verbetert tussentijdse rapportages door een automatische koppeling met het boekhoudsysteem. "Waar handmatige invoer voorheen veel tijd kostte, haalt Visionplanner nu automatisch de data op, waardoor rapportages snel en foutloos zijn," aldus Melanie. De software biedt daarnaast dashboards met real-time financieel inzicht, wat de basis vormt voor diepgaande adviesgesprekken.

Voordelen van de nieuwe werkwijze

Klanten waarderen de persoonlijke aandacht en de proactieve houding van TUUUR. Melanie: “Klanten willen meer dan alleen een goed georganiseerde boekhouding. Ze zoeken advies en ondersteuning bij hun bedrijfsvoering. Door de focus op persoonlijke aandacht kunnen we hen beter helpen en bouwen we sterkere relaties op.”

Maurice benadrukt: "Het gaat niet alleen om cijfers presenteren, maar ook om met de klant te praten over hun doelen en uitdagingen. Dit zorgt voor een diepere band en maakt dat je als accountant echt waarde kunt toevoegen."

Aandachtspunten en uitdagingen

De transformatie bracht voordelen, maar ook uitdagingen. Het overtuigen van het team en de klanten bleek niet altijd gemakkelijk. "Verandering is een uitdaging; mensen houden vaak vast aan bekende routines," zegt Melanie. "Het kost tijd en geduld om oude werkwijzen los te laten en nieuwe technologieën te omarmen. Het is belangrijk het team mee te nemen en de voordelen van de nieuwe aanpak te laten zien."

De werkwijze van TUUUR zet de ondernemer centraal. De meerwaarde voor de klant ligt zowel in de mensgerichte, betrokken aanpak als in het gebruik van technologie. Met de moderne software van Visionplanner en de actieve klantbetrokkenheid biedt TUUUR efficiënte en waardevolle dienstverlening.

Schrijf je in voor Visionplanner Inspire

Melanie van Bekkum en Maurice Lander gaan tijdens Visionplanner Inspire op 19 september in DeFabrique in Utrecht dieper in op de transformatie van TUUUR tot betrokken adviseur. Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dit dan direct en meld je aan voor de sessie "De Sparrer Express: de succesreis van TUUUR naar vertrouwd adviseur." Deze sessie vindt plaats om 13.00 uur en staat in het aanmeldformulier onder Sessieronde 2.

Meld je aan voor Visionplanner Inspire!