<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Ontdek de toekomst van accountancy in het Visionplanner Innovatielab

Tom Modderkolk | 17 juli 2024
Innovatielab Visionplanner Inspire

Hoe ziet de toekomst van accountancy eruit? En hoe kan software deze toekomst optimaal ondersteunen? Deze vragen staan centraal in het gloednieuwe Innovatielab tijdens Visionplanner Inspire 2024. Op 19 september krijgen bezoekers in DeFabrique in Utrecht een unieke kans om de toekomst van Visionplanner te ervaren én mee vorm te geven.

"Het Innovatielab is echt een vooruitblik op de toekomst. Daar demonstreren we hoe wij functies en diensten voor ogen hebben", vertelt  senior UX-designer Eugène Anthonijsz. "We hebben verschillende prototypes gemaakt die laten zien waar we naartoe willen."
In het Innovatielab kunnen bezoekers innovatieve concepten en ideeën niet alleen bekijken, maar ook uitproberen en beoordelen. "Het is echt een soort laboratorium. We gaan allerlei experimenten doen en kijken wat er van komt. We hebben nu een mooi model kunnen creëren. Dat gaan we toetsen."

Flexibiliteit en AI-assistentie

Een van de speerpunten is meer flexibiliteit in het gebruik van Visionplanner. Eugène schetst een toekomstbeeld waarin verschillende apparaten naadloos met elkaar communiceren: "Waar je ook bent, wat je ook doet, je kunt op verschillende apparaten je ding doen en VAIA neemt het deels van je over."


VAIA is de werknaam voor een AI-assistent die zowel accountants als ondernemers gaat ondersteunen. "Ik zie VAIA als een digitale assistent voor de accountant, die kansen signaleert en aandachtspunten aangeeft die direct actie vereisen”, illustreert Eugène. "En andersom kan VAIA de ondernemer suggereren om contact op te nemen met de accountant als er belangrijke ontwikkelingen zijn."

Samen bouwen aan de toekomst

Het Innovatielab is een echte co-creatie omgeving. "We willen facetten laten zien en het verhaal zo inkleden van: VAIA is geboren. Deze digitale assistent gaat accountants en ondernemers helpen," vertelt Eugène enthousiast. "VAIA zit nu op school en is druk aan het leren. Jij mag beoordelen: vind je het wat of niet?"

Bezoekers kunnen hun mening geven over nieuwe designs, functies testen en zelfs eigen ideeën aandragen.

Waarom meedoen?

Door het Innovatielab op Visionplanner Inspire te bezoeken krijg je exclusief inzicht in komende ontwikkelingen en kun je direct invloed uitoefenen op de richting van de software. Bovendien is het een unieke kans om je te laten inspireren door de nieuwste technologische mogelijkheden. "We gaan echt voor het wow-effect zodat we bezoekers kunnen inspireren.”

Meld je aan voor Visionplanner Inspire

Ben je benieuwd naar het Innovatielab en wil je de toekomst van accountancy mee vormgeven? Meld je dan nu aan voor Visionplanner Inspire op 19 september in DeFabrique in Utrecht. Naast het Innovatielab kun je inspirerende sessies bijwonen, de nieuwste Visionplanner-innovaties ontdekken en netwerken met vakgenoten.