<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Accountancy heeft toekomst: hoogtepunten van Visionplanner Inspire 2024

Tom Modderkolk | 30 september 2024

Op 19 september 2024 bruist DeFabrique van de energie tijdens Visionplanner Inspire. Het thema "Accountancy heeft toekomst" komt tot leven met meer dan 500 deelnemers, robots die de weg wijzen in futuristische sferen. Deelnemers grijpen elke kans om kennis uit te wisselen inspiratie op te doen. Dit is hét event waar de toekomst van de accountancy vorm krijgt!

VisionplannerInspire2024-048

De dag begint sterk met Joris Joppe RA, managing director van Visionplanner, die trots de nieuwste innovaties presenteert en terugblikt op het afgelopen jaar. Visionplanner Audit gaat binnen twee weken live, en volgend jaar volgt een mobiele app die de interactie met klanten verder zal verbeteren. De zaal luistert aandachtig terwijl Joris uitlegt hoe Visionplanner kantoren voorbereidt op de toekomst.

VisionplannerInspire2024-078

Alexander Klöpping verrast het publiek met zijn verhelderende keynote over AI. Hij neemt de deelnemers mee op een reis naar de toekomst, waarin AI niet langer op de voorgrond staat, maar alles beïnvloedt. "We gaan alles opnemen. Alles wat je ooit gelezen of gedaan hebt, wordt je persoonlijke geheugen," vertelt hij enthousiast.

Zijn verhaal over de impact van AI inspireert velen om direct actie te ondernemen. Een deelnemer zegt: "Alexander gaf me tips om te oefenen en me verder te verdiepen." De energie in de zaal is voelbaar!

Innovaties van Visionplanner

VisionplannerInspire2024-150

De breakout-sessies bieden nog meer inspiratie. VAIA, Visionplanner's eigen AI-assistent, automatiseert 80% van de terugkerende taken, waardoor accountants meer tijd hebben voor strategisch advies. "Fijn om te zien hoe Visionplanner mijn werk gaat ondersteunen," aldus een enthousiaste deelnemer. Ook Visionplanner Insights krijgt veel aandacht.

Mohammed Musse en Richard Leo leggen uit hoe nieuwe updates kantoren helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

De sessie over Visionplanner Compilation, gepresenteerd door Johan Wildenbeest en Nico Ligthart, laat zien hoe deze tool accountants helpt om samenstelopdrachten sneller en efficiënter uit te voeren. Dankzij functies zoals elektronische afhandeling en sectorgerichte templates, blijft het proces overzichtelijk en op maat. De mogelijkheid om geautomatiseerde workflows te gebruiken en de planningsfase te bevriezen, zorgt voor efficiënt en compliant werken.

Arjan van Beek benadrukt in zijn presentatie de voordelen van het Visionplanner API-platform, dat zorgt voor naadloze integraties en efficiëntere samenwerking tussen verschillende softwarepakketten. Het Visionplanner Connect Center helpt kantoren om processen te automatiseren en toekomstbestendig te werken. “Visionplanner Inspire stelt me op de hoogte van de ontwikkelingen en biedt stof tot nadenken voor de toekomst en de te nemen stappen voor ons kantoor”, concludeert een deelnemer na het zien van de innovaties van Visionplanner.

Ervaringen van kantoren

VisionplannerInspire2024-152Naast innovaties delen kantoren hun eigen ervaringen. EJP heeft dankzij Visionplanner een 20% snellere verwerking van jaarrekeningen bereikt, terwijl VO Accountants met een abonnementsmodel en value-based pricing hun omzet met 20% heeft verhoogd. Mark Boelens van Banvo leidt levendige discussies over de toekomst van de branche.

Maurice Lander van het Sparrer Instituut en Melanie van Bekkum van Tuuur delen hun inspirerende verhaal over hoe Tuuur, met hulp van Sparrer, is geëvolueerd van een traditioneel accountantskantoor naar een moderne adviseur, waar ICT ondersteunend is. Folkert de Haan en Ruud de Keijzer van Flynth presenteren hoe zij met Visionplanner klanten in de food- en retailsector ondersteunen bij real-time inzichten, waardoor ondernemers direct kunnen bijsturen en omzetlekkage kunnen voorkomen.

Plenaire slotkeynote door Jan Peter Balkenende

VisionplannerInspire2024-212De plenaire slotkeynote van Jan Peter Balkenende is een hoogtepunt. Hij bespreekt serieuze onderwerpen zoals duurzaamheid en de veranderende rol van accountants op een luchtige, humoristische manier. "Accountants hebben de sleutel in handen om bedrijven naar een duurzame toekomst te leiden," benadrukt hij. De zaal luistert ademloos en velen voelen zich geïnspireerd.

Na de inspirerende sessies volgt de uitreiking van de Visionplanner Inspire Awards. De winnaars zijn:

🏆 Inspirator Award: Fact4Fysio
🏆 Visionary Award: 4you Accountants 
🏆 Best Newcomer Award: VO Accountants

Awards

Netwerkborrel

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Visionplanner Inspire 2025 was een dag vol energie, inspiratie en innovaties. De toekomst van de accountancy is rooskleurig en Visionplanner helpt kantoren de volgende stappen te zetten. 

We kijken nu al uit naar de volgende editie van Visionplanner Inspire op 25 september 2025. Inschrijven is al mogelijk. Tot dan!

VisionplannerInspire2024-250