<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

4 voordelen van controleren in de cloud 

Johan Wildenbeest | 23 september 2024
Visionplanner Audit

De controlepraktijk in de accountancy staat voor grote uitdagingen. Het aantal kantoren dat controles uitvoert neemt af, terwijl het aantal controleopdrachten gelijk blijft. Tegelijkertijd neemt de regeldruk toe en ligt de rol van accountants onder een vergrootglas. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het essentieel dat kantoren hun controlepraktijk efficiënter inrichten. Controleren in de cloud biedt hiervoor interessante mogelijkheden.

Ik licht in deze blog vier voordelen van controleren in de cloud eruit, toegespitst op Visionplanner Audit. Dit is de moderne toekomstgerichte controlesoftware voor kantoren die eenvoudiger compliant willen zijn, de samenwerking in de controleteams willen vergroten en daarmee ook het werkplezier.

Controleren in een moderne cloudomgeving

De overstap naar een cloudgebaseerde controlesoftware biedt talloze voordelen die direct van invloed zijn op de efficiëntie en betrouwbaarheid van jouw controleprocessen. Visionplanner Audit integreert naadloos met bestaande modules zoals Visionplanner Core, Insights, en Compilation, waardoor je alle benodigde gegevens in één omgeving hebt. Dit betekent dat je eenvoudig kunt schakelen tussen samenstellen, controleren en adviseren, zonder dat je telkens opnieuw gegevens hoeft in te voeren.

Een bijkomend voordeel is dat je met Visionplanner Audit altijd werkt met up-to-date software. Updates worden automatisch doorgevoerd, zodat je altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Dit vermindert niet alleen het risico op compliance-issues, maar zorgt er ook voor dat jouw controlepraktijk stabiel en toekomstbestendig blijft​.

Effectief en gebruiksvriendelijk controleren

Een van de belangrijkste kenmerken van Visionplanner Audit is de gebruiksvriendelijke interface en de gestroomlijnde workflows. De software is ontworpen om de complexiteit van controleprocessen te reduceren, met een focus op risicobeheer en evidence-based controle. Het platform volgt een logische flow, van risicoanalyse tot de afronding van de controle. Hierdoor kun je efficiënt werken, zonder afgeleid te worden door overbodige stappen of checklists.

Visionplanner Audit biedt bovendien de mogelijkheid om effectief samen te werken binnen teams. Dankzij integraties met tools zoals SharePoint, kunnen documenten eenvoudig gedeeld en bewerkt worden binnen de cloudomgeving. Dit bevordert de samenwerking en zorgt ervoor dat alle relevante informatie altijd binnen handbereik is​.

Naleving van wet- en regelgeving

De naleving van wet- en regelgeving is een kritische factor in elke controlepraktijk. Cloudsoftware kan hierbij ondersteunen door relevante wet- en regelgeving direct beschikbaar te stellen. In Visionplanner Audit is bijvoorbeeld alle relevante regelgeving, inclusief de 7000 paragrafen van de COS, geïntegreerd. Wat Visionplanner Audit uniek maakt, is de contextafhankelijke toegang tot regelgeving. Op elk moment in het controleproces krijg je automatisch de relevante wetgeving en best practices te zien, zodat je altijd de juiste stappen volgt. Dit minimaliseert de kans op fouten en zorgt voor een consistent hoge kwaliteit van je controlewerk​.

Focus op risico’s

Een van de grootste uitdagingen in de controlepraktijk is het effectief managen van risico’s. Visionplanner Audit maakt het mogelijk om de risico’s op een gestructureerde en overzichtelijke manier in kaart te brengen. De software volgt een risicogerichte aanpak, waarbij elk risico gekoppeld wordt aan specifieke controlemaatregelen. Dit zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op de meest kritieke onderdelen van de controle, zonder onnodige werkzaamheden uit te voeren.

Door deze gerichte aanpak werk je niet alleen efficiënter, maar verhoog je ook de kwaliteit van de controle.

Visionplanner Audit biedt:

  • Een duidelijke rode draad tussen risico-identificatie, uitgevoerde werkzaamheden en conclusies.
  • Mogelijkheden om bevindingen en issues vast te leggen en te volgen.
  • Inzicht in de status van akkoorden en reviews.

Dit zorgt voor een duidelijk verhaal van de audit en geeft zekerheid over een afgehecht dossier zonder losse eindjes. Hierdoor kun je met vertrouwen de controle afronden, wetende dat alle risico’s adequaat zijn gedekt​.

Controleren in de cloud met Visionplanner Audit biedt een scala aan voordelen die direct bijdragen aan een efficiëntere, compliant en risicogerichte controlepraktijk. Door de integratie van actuele wet- en regelgeving, de gebruiksvriendelijke workflows en de gerichte focus op risicomanagement, ben je verzekerd van een hoogwaardige controle die voldoet aan alle moderne eisen.

Wil je meer weten over Visionplanner Audit?

Bekijk het introductiewebinar waarin Arjan van Beek en Johan Wildenbeest je de software laten zien en de functies en voordelen uitgebreid toelichten.