Misschien overweeg je een dashboardingpakket in plaats van Visionplanner. In een dashboardingpakket voer je de cijfers in en het pakket maakt ze inzichtelijk in mooie dashboards. Met Visionplanner kun je ook mooie dashboards maken, maar Visionplanner biedt meer dan dat. Visionplanner biedt extra mogelijkheden voor jouw klanten, maar ook voor jouw kantoor.
De extra’s van Visionplanner voor jouw klanten
Een dashboardingpakket pakt de huidige cijfers van een klant en maakt ze inzichtelijk. Wanneer je met Visionplanner werkt in plaats van met een dashboardingpakket, geeft dat jouw klanten drie extra’s:
1. Het vergelijken van de cijfers met de begroting
Een helder overzicht van de actuele cijfers is informatie die je klant graag wil hebben. Maar wat de klant écht wil weten is of hij nog op schema ligt om zijn doelen te behalen. Daarvoor is het nodig om de begroting naast de actuele cijfers te zetten.
In Visionplanner vergelijk je de actuele cijfers eenvoudig met de begroting. De begroting kan tot op detailniveau in Visionplanner gezet worden. Het is veel werk om al deze cijfers handmatig in te voeren. Daar heeft Visionplanner wat op bedacht. Als basislijn voor de begroting kun je in één klik de gerealiseerde cijfers van het voorgaande jaar invoeren. Vervolgens kun je handmatig dingen aanpassen. Bijvoorbeeld de totaalomzet. De software rekent dan automatisch door wat dat betekent voor de begrote omzet per maand. Hierin kan zelfs rekening gehouden worden met seizoenswisselingen. Jij doet de aanpassingen op het niveau dat je belangrijk vindt, en Visionplanner rekent deze aanpassing door naar de onderliggende posten.
Vervolgens worden de gerealiseerde cijfers naast de begroting gezet. Op basis hiervan kan je klant bijsturen om de gestelde doelen te behalen. Soms is het ook niet realistisch dat de doelen nog gehaald gaan worden. Dan kun je op basis van de behaalde resultaten een forecast maken voor de rest van het jaar.
2. Een prognose maken
Een prognose maken gaat nog een stapje verder dan een begroting. Een dashboardingtool heeft hier geen mogelijkheden voor. Een prognose is een voorspelling van hoe je denkt dat de cijfers er werkelijk uit zullen zien. Hierin worden extra uitgaven, zoals de belasting en vakantiegeld, doorberekend in het overzicht. Dit wordt vervolgens ook doorberekend naar de bankpositie van je klant. Een dergelijke prognose is belangrijk bij het vooruitkijken, met name bij groeiende organisaties die hun kaspositie in de gaten moeten houden.
3. Werken met niet-financiële cijfers
In een dashboardingpakket verwerk je financiële cijfers. In Visionplanner kun je, naast financiële cijfers, ook niet-financiële cijfers verwerken. Dus ook het aantal werknemers, tafels, vrachtwagens etc. kun je meten in de software. Ook hiervan kun je KPI’s maken om de informatie te verrijken. Dit kun je vervolgens weer gebruiken in de begroting of prognose. Stel: een winkel wil de omzet per medewerker en de omzet per vierkante meter winkel weten. In Visionplanner monitor je daar nauwkeurig op. Als je ziet dat de doelen een aantal maanden achter elkaar niet gehaald worden, stuur je bij.
De extra’s van Visionplanner voor jouw kantoor
Niet al je klanten gebruiken hetzelfde boekhoudpakket. Als je met een dashboardingpakket werkt, is het jouw probleem om de data uit al die verschillende pakketten op een uniforme manier in het dashboardingpakket te krijgen. Vaak ga je dan aan de slag met Excel- en CSV-bestanden. Dit is arbeidsintensief en foutgevoelig.
Visionplanner kun je voor elke klant gebruiken, ongeacht welk pakket je klanten gebruiken. Het overzetten van de data gaat eenvoudig en er zijn zeer veel standaard integraties te gebruiken. Wanneer je de cijfers in Visionplanner elk kwartaal opmaakt voor je klant, dan heb je aan het eind van de rit veel sneller een jaarrekening staan. Je werkt immers al met de goede cijfers. Als je met een dashboardingtool werkt, moet je aan het eind van het jaar opnieuw beginnen met de jaarrekening omdat alle cijfers in een ander pakket staan.
Wil je meer zien van Visionplanner? Boek dan hier een demo.