Visionplanner Blog

Tijd voor nieuwe jaarrekeningsoftware? Ontdek de signalen en voordelen!

Geschreven door Arjan van Beek | 21 december 2023

Als je een accountants- en administratiekantoor runt, weet je hoe cruciaal goede software is voor het samenstellen van jaarrekeningen. Maar hoe herken je de signalen dat het tijd is om over te stappen op nieuwe software? Dit artikel helpt je bij het identificeren van deze signalen en de voordelen van moderne applicaties voor je samenstelproces.

1. Blijf compliant met de nieuwste regelgeving

Signaal: Moeite om bij te blijven met veranderende regelgeving. 
Oplossing: Moderne software biedt automatische updates zodat je altijd voldoet aan de laatste eisen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt ook voor gemoedsrust.

2. Naadloze integratie voor maximale efficiëntie

Signaal: Veel handmatig werk door slecht geïntegreerde systemen. 
Oplossing: Nieuwe software moet soepel integreren met andere systemen, zoals je CRM- en boekhoudpakketten. Dit vermindert handmatig werk en verhoogt de nauwkeurigheid van je gegevens.

3. Betrouwbare prestaties

Signaal: Regelmatig crashes en trage prestaties van je huidige software.

Oplossing: Cloudgebaseerde oplossingen bieden de schaalbaarheid en betrouwbaarheid die je nodig hebt om productief te blijven, ongeacht de omvang van de data of het aantal gebruikers.

4. Maak gebruik van geavanceerde functies

Signaal: Gebrek aan functionaliteiten zoals AI en geautomatiseerde workflows.

Oplossing: Technologische vooruitgang biedt steeds meer mogelijkheden. Denk aan AI, geautomatiseerde workflows en geavanceerde analysetools. Deze helpen bij het stroomlijnen van processen, verminderen fouten en bieden waardevolle inzichten.

5. Kostenbesparing op lange termijn

Signaal: Hoge onderhoudskosten door verouderde software.

Oplossing: Cloudsoftware biedt voorspelbare kosten en kan zo je prijsmodel optimaliseren, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

6. Uitgebreide ondersteuning en training

Signaal: Gebrek aan ondersteuning en training bij je huidige leverancier.

Oplossing: Goede ondersteuning en training zijn essentieel voor een soepele implementatie van nieuwe software. Kies een leverancier die uitgebreide trainingsmogelijkheden en betrouwbare klantenservice biedt.

7. Luister naar je team

Signaal: Consistente klachten en gemiste functies volgens je team.

Oplossing: Feedback van je team is cruciaal. Als je team vaak problemen ervaart of functies mist, is dat een duidelijk teken dat het tijd is voor nieuwe software.

Deze overwegingen zijn slechts het begin. Wil je meer weten over wanneer je moet overwegen om van software te switchen en de voordelen die moderne oplossingen bieden?

Download ons whitepaper!

In het whitepaper bespreken we gedetailleerd de indicatoren die aangeven wanneer het tijd is om nieuwe jaarrekeningsoftware te overwegen. Daarnaast gaan we in op de voordelen van moderne applicaties voor het samenstelproces. Dit whitepaper biedt concrete tips en strategieën om zowel jou als je team te overtuigen van de voordelen van een overstap.

Neem de stap naar efficiëntere en betrouwbaardere jaarrekeningsoftware en download ons whitepaper: Kritische overwegingen bij keuze jaarrekeningsoftware!


Met de inzichten uit ons whitepaper maak je een weloverwogen beslissing en bereid je jouw kantoor voor op een toekomst vol efficiëntie en innovatie.