Visionplanner Blog

Prokun stapt over naar Visionplanner

Geschreven door Tom Modderkolk | 25 juni 2024

ProKun, een administratiekantoor opgericht door Rowan Kun, heeft onlangs besloten om over te stappen naar Visionplanner voor zowel de jaarrekeningen als voor tussentijdse financiële rapportages. Rowan Kun deelt de beweegredenen achter deze overstap, de eerste ervaringen en zijn verwachtingen voor de toekomst.

ProKun, dat sinds 2019 actief is, werkte voorheen met AdminPulse voor het beheer van klantdossiers en Exact voor fiscale rapportages. Echter, vanwege compliance eisen rondom het jaarrekeningproces zocht Rowan een oplossing die daarin gespecialiseerd is. Rowan: " Aangezien ik wil uitbreiden in medewerkers, wilde ik één oplossing voor het complete samenstelproces, waarin ik ook mijn dossiers in kan afsluiten."

De overstap naar Visionplanner werd voornamelijk gedreven door de klantbehoefte aan meer inzicht. Rowan legt uit: "Visionplanner stond al een tijd op mijn lijstje, vooral vanwege de dashboarding mogelijkheden.”

Met Visionplanner Insights kan ProKun nu diep inzoomen op de cijfers en die vertalen naar concrete acties voor klanten.

Waarom Visionplanner Compilation?

Visionplanner Compilation bleek de goede oplossing te bieden voor het ongemak waar Rowan tegenaan liep. "Ik kan nu mijn dossiers afsluiten als de jaarrekening klaar is. Dat geeft een gerust gevoel, vooral in het geval van een controle door de Belastingdienst," zegt Rowan.

Een bijkomend voordeel van Visionplanner is de koppeling met andere boekhoudpakketten zoals Yuki. Dit zorgt voor een efficiënte workflow en vermindert de kans op fouten.

Eerste ervaringen: voordelen en verbeterpunten

De eerste maanden met Visionplanner zijn positief verlopen. Rowan benadrukt de gebruiksvriendelijkheid en de toegevoegde waarde van de dashboards. "Mijn klanten kunnen nu zelf hun cijfers inzien via hun dashboard. Vooral de berekeningen van de inkomstenbelasting zijn een groot pluspunt voor de zzp'ers."

Ook het samenstellen van de jaarrekeningen verloopt soepel. Visionplanner Compilation stelt Rowan in staat dingen systematisch af te vinken, wat bijdraagt aan een gevoel van controle en overzichtelijkheid binnen zijn administratie.

Hoewel de nieuwe software de werkdruk verlicht, zou Rowan graag zien dat het ondertekeningproces van de jaarrekening soepeler kan verlopen. Hij heeft zijn wens aangekaart bij Visionplanner.

Verwachtingen voor de toekomst

Rowan heeft hoge verwachtingen van het werken met Visionplanner. Een van de belangrijkste voordelen is de structuur en efficiëntie die de software biedt, wat cruciaal is voor de groeiambities van ProKun. "Ik wil groeien en dan is het belangrijk dat ik processen goed kan borgen. Met Visionplanner kan ik checklists maken en de controle daarvan gemakkelijk uitvoeren," aldus Rowan.

Met de overstap naar Visionplanner Compilation en Insights zet ProKun een belangrijke stap om klanten nu en in de toekomst optimaal te bedienen met dashboards, tijdige cijfers en kwalitatief goede dossiers.