<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Joris Joppe: Van accountant tot software-innovator

Podcast Busy Season Talks
Joris Joppe RA Visionplanner

In de nieuwste aflevering van de podcast Busy Season Talks krijgen luisteraars een uniek kijkje in het leven en de carrière van Joris Joppe, managing director van Visionplanner. Presentatoren Leo Veldhuizen en Arif Dursun voerden een boeiend gesprek met Joris over zijn persoonlijke reis, passies en visie op de toekomst van de accountancysector.

Joris, geboren in 1973, groeide op in Rotterdam-Zuid in een liefdevol gezin met een socialistische inslag. Al vroeg toonde hij een avontuurlijke geest, wat hem uiteindelijk naar een carrière in de accountancy leidde. Na zijn studie begon hij bij EY, waar hij  ervaring opdeed in zowel Nederland als Canada.

Een keerpunt in Canada

Een bijzonder persoonlijk moment in Joris' leven was de ontmoeting met zijn huidige vrouw. Joris ging naar Canada met zijn toenmalige vriendin, maar de relatie liep stuk omdat zij niet kon aarden en niet mocht werken. Tijdens een mountainbikevakantie in de Rockies ontmoette hij echter zijn huidige vrouw, wat een keerpunt in zijn persoonlijke leven betekende. "Zo is het toch nog goed gekomen," zegt Joris met een glimlach.

Van EY naar de politie

Zijn loopbaan nam een interessante wending toen hij de overstap maakte naar de politie, waar hij zich bezighield met terrorismebestrijding. Deze ervaring verbreedde zijn perspectief en voedde zijn verlangen om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Ondernemerschap en Visionplanner

De ondernemersgeest van Joris kwam tot uiting toen hij medeoprichter werd van Coney. Hier ontwikkelde hij een passie voor software en data-analyse, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Analys.io. Deze ervaring bleek cruciaal voor zijn huidige rol bij Visionplanner.

In februari 2019 verkocht Joris Analys.io aan Visionplanner en trad er in dienst. Daar had hij in het begin wel moeite mee, want in die tijd wilde iedereen ondernemer zijn.

Carrière in loondienst

Echter, de vooroordelen van een carrière in loondienst verdwenen compleet twee maanden nadat hij bij Visionplanner aan de slag ging.  “Ik dacht, wacht even, ik kan hier doen waar ik goed in ben”, zegt Joris. “En die honderd andere dingen die ik als ondernemer ook aan mijn hoofd had, zijn ineens verdwenen."
 
Joris vond meer rust en kon zich focussen op de dingen waar hij goed in is, zonder de bijkomende verantwoordelijkheden van het ondernemerschap.

Innovatie en visie

Een van de meest interessante aspecten van het gesprek tijdens de podcast is Joris' nuchtere kijk op de rol van private equity in de accountancysector. Hij vergeleek het met een fiets: "Private equity is het achterwiel dat de kracht levert, maar we moeten naar het voorwiel kijken om te zien waar we naartoe gaan."

Benieuwd naar Joris verhaal? Luister dan de podcast van Busy Season Talks

Schrijf je in voor Visionplanner Inspire

Wil je meer weten over de visie van Joris Joppe en de innovatieve oplossingen van Visionplanner? Schrijf je dan in voor Visionplanner Inspire op 19 september in DeFabrique in Utrecht. Hier kun je Joris persoonlijk ontmoeten en meer leren over de toekomst van accountancy en hoe Visionplanner daaraan bijdraagt.